ColorFlex EZ Coffee
-
ProducentHunterLab
-
Czas realizacjido 6 tygodni
-
Gwarancja12 miesięcy
- Do pobraniaBroszura produktu
Spektrofotometr do pomiaru stopnia wypalenia kawy.
ColorFlex EZ Coffee został zaprojektowany, aby pomóc Ci zachować spójność i odpowiednią jakość dla poszczególnych partii towaru.
Spektrofotometr ColorFLex Ez Coffee pozwala na szybkie i łatwe sprawdzenie jakości kawy. Przy pomocy tego spektrofotometru możesz mierzyć między innymi barwę kawy mielonej jak i kawy rozpuszczalnej. Aparat ten pozwala także na kontrolę stopnia wypalenia kawy.
Oprogramowanie aparatu umożliwia pomiar w skalach:
- HCCI - HunterLab Coffee Color Index,
- SCAA Number,
- SCAA Roast Classification.

COLORFLEX EZ odzwierciedla 60 lat innowacji w zakresie pomiaru barw w jednym, łatwym w użyciu, kompaktowym urządzeniu stworzonym przez firmę będącą liderem w pomiarze jakości kolorów.
Geometria 45/0 użyta w spektrofotometrze COLORFEX EZ jest optymalna dla osiągnięcia doskonałej jakości kolorów. Jest to jedyna geometria spektrofotometru, która „widzi” próbki w taki sam sposób jak ludzkie oko. Oznacza to, że widzisz swoje kolory dokładnie tak, jak Twoi klienci, co daje Ci niezrównane zaufanie do Twoich wyników.
Spektrofotometr ColorFlex EZ Coffee jest aparatem łatwym w obsłudze, który nie zajmuje dużo powierzchni, może być podłączony zarówno do drukarki, jak i komputera i jest kompatybilny z oprogramowaniem EasyMatch QC.
- Spektrofotometr do pomiaru barwy kawy.
- Geometria 45°/0°.
- Spektrofotometr: holograficzna siatka dyfrakcyjna, 256-elementowy wysokorozdzielczy elementowy detektor diodowy mm.
- Zakres pomiarowy od 400 do 700 nm.
- Rozdzielczość 10 nm.
- Rozdzielczość długości fali: <3nm.
- Źródło: pulsacyjna lampa ksenonowa filtrowana do D65, czas życia: min. 1 000 000 błysków.
- Zakres fotometryczny: 0-150%.
- Pomiary bez składowej zwierciadlanej.
- Port pomiarowy o średnicy 31.8 mm (oświetlenie) / 25.4 mm (obserwacja)
- Wyświetlanie wyników w wybranej skali barw (CIE XYZ, HunterLab, CIE L*a*b*, Yxy), różnic wyników, różnic barwy , indeksów HCCI (HunterLab Coffee Color Index values), SCAA Number, SCAA Roast Classification, wskaźników żółtości YI (ASTM D1925), białości (E313), Z%, jasności.
- Wybór systemów oświetlenia (A, C, D50, D55, D65, D75, F2, F7, F11).
- Wybór obserwatora (CIE 2 °, 10 °).
- Zgodność między aparaturowa: ΔE*< 0.15 CIE L*a*b* (Avg) na wzorcu BCRA II, ΔE*< 0.25 CIE L*a*b* (Max) na wzorcu BCRA II.
- Powtarzalność kolorymetryczna ( 20 odczytów): ΔE*< 0.05 CIE L*a*b* na białej płytce.
Wyposażenie aparatu:
- Instrukcja obsługi.
- Kalibrowany wzorce - biały i zielony diagnostyczny, czarna płytka kalibracyjna, brązowa płytka do wykonywania kwalifikacji PQ.
- Zasilacz 230V, kabel połączeniowy do komputera.